За нас

Од мал семеен погон – до најсовремено опремен производствен капацитет и продажни салони по европски стандарди – „Алмак“ стана една од најуспешните македонски приказни во делот на производството на мебел.

1998 година – соработка со Леснина

Континуираниот развој и инвестиции во модерни технологии во 1998-ма година нè доведе до остварување соработка и извоз кај гигантот за мебел на Балканот, „Леснина“, која ги продаваше нашите парчиња мебел во Хрватска и во Словенија.

1992 година – почетоци

Во 1992-ра година, тројца членови од нашето семејство започнуваат да се занимаваат со поправка на мебел. За многу кратко време, нашиот мал погон станува препознатлив за голем број струмичани, исклучително поради квалитетот во работењето. Во меѓувреме, водејќи се од основната идеја за сопствено производство, беа разгледувани различни типови мебел кои во тоа време и во такви услови на работа беше можно да се произведат.

Вложувајќи многу ентузијазам и труд, по изработката на првите прототипови, нашата мала компанија ангажира десетина стручни лица кои веднаш се вклучија во процесот на производство, по што ги испорачавме првите парчиња мебел на пазарот.

За многу кратко време ги зголемивме капацитетите на производство, верувајќи во тоа дека доколку испорачуваме квалитетни производи, и ние и пазарот ќе бидеме задоволни.

2000 година – нов модерен погон

Сонот на нашето семејство почна да се остварува во 2000-та година кога „Алмак“ ги отвори модерните погони за производство на мебел на површина од 4.000 м2, а компанијата набрзо потоа ангажираше стотина нови вработени.

2012 година – нов производствен погон

Успешната продажба на домашниот пазар и зголемениот извоз, во 2012-та година нè поттикна да отвориме нов производствен погон за гарнитури, троседи, лежаи и душеци на површина од 6.000 м2, уреден по сите европски стандарди и нормативи.

2013 година – отворен прв салон за мебел во Струмица

Развојот на „Алмак“ освен во производство го гледавме и во отворање на сопствени салони за мебел, па така во 2013-та година на површина од 5.500 м2 го отворивме нашиот прв салон за мебел во Струмица.

2017 година – лансирање бренд „Dream by Almak“

Желбата за развој на нашата компанија не стивна, односно во 2017-та година на површина од 3.000 м2 отворивме нов погон за производство на ултра модерни душеци со висок квалитет. Тоа го постигнавме со користење на најмодерна технологија во производството на душеци и лансиравме сопствен асортиман под брендот „Dream by Almak“, со кој гарантираме квалитетно спиење.

2018 година – нов салон за мебел во Кавадарци

Успехот во малопродажбата создаде потреба за отворање на уште еден продажен центар во Кавадарци на површина од 3000 м2.

2020 година – нов салон за мебел во Велес

Според сите параметри на производството и продажбата, Алмак во последните години прерасна во еден од најголемите производители на мебел во регионот.

2021 година – нов салон за мебел во Скопје

Главната одлука за отворање на „Алмак“ во Скопје ја донесовме во моментот кога се создадоа услови за изложување на нашите модели во ултрамодерен простор, уреден според европски стандарди. Скопскиот регион е голем пазар, но ние сме подготвени да одговориме со брза достава на производите, што секако ги прави нашите клиенти задоволни. Салонот се наоѓа на ул. Перо Наков 108 а, на површина од 2000 м2.