Сè што треба да знаете за бокспринг лежаите

За врвна удобност при спиење, на вашето тело му треба квалитетно избран лежај кој нуди комбинација на поддршка, трајност и стил. А кога станува збор за совршениот кревет, бокспринг лежаите имаат долга листа задоволни купувачи и нудат потврдени предности кои би им послужиле на сите кои бараат квалитетен и спокоен сон

Ако се соочувате со немир при спиењето, вртење и нервоза, потребно е да најдете решение на проблемот пред ваквите да почнат да му штетат на вашиот секојдневен живот. 

Овде, ќе ви кажеме сè што треба да знаете за бокспринг лежаите и ќе ви помогнеме да откриете дали тие се добар избор за вас. 

Што е бокспринг лежај?

Да почнеме со основното – што е всушност бокспринг?

Бокспрингот е вид на основа за кревет која служи како граница меѓу душекот и рамката на креветот. Тоа е најчесто дрвена или метална кутија (box) која состои пружини (springs) и е покриена со лесен, пропустлив материјал. 

Воглавно, функцијата на бокспрингот е да го продолжи животот на вашиот душек со тоа што апсорбира дел од шокот кој го добива душекот и дава поголема поддршка на телото. Освен тоа, бокспрингот е совршениот начин да додадете малку повеќе висина на вашиот кревет. 

Кои се придобивките од бокспринг лежаите?

Како и останатите квалитетни парчиња мебел во Алмак, бокспринг лежаите доаѓаат со бројни придобивки за вашиот сон и целокупно здравје. Некои од нивните позитивни страни се:

  1. Нудат одлична поддршка – ваквите лежаи ја распределуваат тежината на телото рамномерно низ душекот и го олеснуваат притисокот. Па така, вие се будите наспани и одморени, а вашите мускули не страдаат од непотребни болки кои лесно се спречуваат. 
  2. Ја зголемуваат порпустливоста – бокспринг лежаите овозможуваат поголема пропустливост благодарение на отворениот простор помеѓу пружините. Вака, воздухот може слободно да циркулира низ душекот, со што се отстранува влагата и се задржува свежината. 
  3. Доаѓаат во многу бои и стилови – бокспринг лежаите можат да се најдат во секаков вид соба. Имено, без разлика дали имате класичен или модерен стил, без проблем можете да најдете бокспринг лежај што ќе се вклопи во вашиот ентериер и ќе одговара на боите на вашата спална. 
  4. Лесни се за преместување – ако сакате да го променете распоредот на вашата соба, бокспринг лежаите нема да ве спречат во остварувањето на целта. Повеќето од нив се лесни за местење и можат да си најдат место во секое ќоше во вашата соба. 
  5. Апсорбираат шок – бокспринг лежаите одлично ги апсорбираат наглите движења на телото благодарение на системот од пружини кои еластично се поместуваат. Вака, бокспринг лежајот го намалува притисокот и стресот врз телото.

Boxspring модели:

Попуст
27,490.00 ден49,990.00 ден
23,366.50 ден42,491.50 ден
Попуст
45,990.00 ден53,490.00 ден
39,091.50 ден45,466.50 ден
Ново
Попуст
44,490.00 ден55,990.00 ден
37,816.50 ден47,591.50 ден
Попуст
42,690.00 ден54,490.00 ден
36,286.50 ден46,316.50 ден

Кaко да изберете добар бокспринг лежај?

Кога станува збор за изборот на идеалниот бокспринг лежај, важно е да земете предвид неколку клучни фактори. Нашите експерти препорачуваат да се осврнете кон:

  • Поддршката и комфорот – одберете лежај кој ви одговара на телото и нуди правилна поддршка на грбот и другите делови на телото. Ако е возможно, тестирајте го лежајот пред да го купите или консултирајте се со прозводителот. 
  • Квалитетот на материјалот – проверете го материјалот од којшто е направен лежајот и обратете внимание на еластичноста на пружините. Квалитетните материјали осигуруваат долготрајност и подобра поддршка. 
  • Просторот и големината – нашите бокспринг лежаи доаѓаат во повеќе големини, па внимавајте на димензиите пред да купите. Проверете дали имате доволно простор во спалната и осигурете се дека ќе има место и за друг мебел. 
  • Репутацијата на производителот – проверете ги нашите задоволни клиенти и осигурете се за квалитет на нашите производи пред да инвестирате. Брендовите со долгогодишно искуство (како Алмак) секогаш нудат гаранција за квалитет. 

Напишете коментар