Краток водич за купување нова гарнитура

Краток водич за купување нова гарнитура

Купувањето гарнитура може да биде голем предизвик – особено кога не сте сигурни што барате. Од изборот на соодветен дизајн до осигурувањето дека ќе одговара на вашиот простор, има многу што треба да се земе предвид кога станува збор за избор на едно од најбитните парчиња мебел во вашиот дом. Нашиот краток водич за купување нова гарнитура покрива сè што треба да знаете за купување гарнитура, затоа опуштете се, кренете ги нозете и читајте!

Пет прашања и пет одговори: како да изберете гарнитура?

Има многу фактори што треба да се земат предвид при избор на мебел, но за почеток, најлесниот начин е да се задржите до критериумите подолу:

  1. Дали ја организирате вашата соба околу гарнитурата или сакате да ја вклопите во постоечкиот декор?

Ако е така, размислете за стилот и изборот на боја. Земете ги предвид осветлувањето и општиот амбиент на собата, а кога нема да можете да одлучите, држете се до класичните стилови – трендовите доаѓаат и си одат, но „безвременскиот“ тросед ќе ве дружи низ многу периоди и преуредувања.

  1. За што најмногу ќе ја употребувате гарнитура?

Дали треба да се спротивстави на разиграните деца или да биде доволно издржлива за да биде во дом полн со домашни миленици? Доколку е така, размислете добро за изборот на штоф на гарнитурата и перниците. Во нашата понуда има голем избор на водоотпорни и микрофибер штофови кои може да ги погледнете ТУКА.

  1. Дали страдате од болки во грбот или имате алергии?

Перничињата исполнети со пена се достапни со различни густини и ќе понудат цврсто ниво на поддршка за оние кои страдаат од болки во грбот. Но, ако алергиите се проблем, одлучете се плетена ткаенина што лесно се чисти.

  1. Дали ќе одговараат димензиите и аголот?

Важно е да го знаете просторот во кој ќе биде вашата нова софа, како и другите елементи што треба да бидат покрај неа. Ве молиме следете ги нашите сликовити упатства за мерење пред да го направите дефинитивниот избор за нарачка.

  1. Колку сакате да потрошите?

Без оглед на цената, не е секогаш лесно да се дојде до посакуваната гарнитура со одлична зделка. Затоа, секогаш следете ги нашите месечни флаери и онлајн акции и бидете информирани. Важно е да ги разберете описите, но и да ни ги поставите вистинските прашања. Нашиот тим во четирите салони или онлајн е тука за да ви олесни и да ви помогне да го направите вистинскиот избор!

Попуст
Попуст
Попуст
Попуст
Попуст
Попуст
Попуст
Попуст

 

Напишете коментар