Како да изберете перница со подолг век на траење

Како да изберете перница со подолг век на траење

Можеби не сте знаеле, но секоја перница има ограничен животен век, без разлика од каков материјал е изработена. Секако, покрај тоа што по одредено време можат да ја изгубат формата и обликот и да престанат да дават соодветна потпора, проблемот со „рокот на трање” лежи во нешто поопасно. Имено, во текот на спиењето, во перниците се акумулира пот и мали кожни клетки, што прави идеална средина за развивање на бактерии. Дали знаете како да изберете перница со подолг век на траење?

Без разлика на тоа колку често ја перете и проветрувате перницата или се грижите за просторијата во која престојувате, менувањето на перницата е неизбежно. Различни студии покажуваат дека оптималниот животен век на перницата е помеѓу две и три години, но постојат бројни варијации.

Животниот век на вашата перница може да се продолжи со тапацирот, а посебна предност имаат оние кои се изработени од ткаенини со антибактериско својство. Како и оние кои овозможуваат подобар проток и циркулација на воздухот. Секако, предност се и перниците кои се изработени од материјали кои се перат, но и оние чија навлака може да се отстрани.

Перниците од мемориска пена, подолго ја задржуваат својата природна форма, бидејќи се прилагодуваат на притисокот и обликот на главата. Исто така, полиуретанските пени не се погодни за собирање и равој на микроорганизми, па затоа овие перници се одличен избор за луѓе кои патат од алергии, бидејќи во нив нема да се таложат бактерии и други алергени.

За подолг век на траење на вашите перници, препорачуваме перници збогатени со специјални третмани и својства кои поседуваат Алое вера, бамбусови влакна или сребрени јони. Разгледајте ги сите перници овде  посетете не, или пишете ни и ние ќе ви помогнеме како да изберете перница со подолг век на траење.

Сега е вистинско време да ја обновите вашата перница затоа што во текот на цел месец април добивате -30% на сите модели перници од Dream by Almak. Разгледајте и изберете квалитетна перница со подолг век на траење.

Напишете коментар