Како да изберете боја на гарнитура

боја-на-гарнитура

Дали знаете на што треба да внимавате при изборот на боите во вашиот дневен престој? Еве неколку предлози како да изберете боја на гарнитура:

  1. Бојата на ѕидот

Некои луѓе сакаат гарнитура која одговара на бојата на ѕидот за да направи просторијата да изгледа поголема. Ова е креативна идеја за хармонична шема на бои. Ако купувате тросед кој одговара на бојата на ѕидот, тогаш менувањето на бојата на ѕидот во иднина би можело да биде комплицирано.

      2. Гарнитурата да не е во фокус
Најчестиот пристап е да купите гарнитура која го надополнува другиот декор и не е во центарот на вниманието ниту камуфлирана во бојата на ѕидот. Ова е причината зошто неутралните бои на троседот се најпопуларни за повеќето домови.

      3. Бојата на подот
Вашата боја на подот има големо влијание врз изборот на вистинската боја на аголот. Ако размислувате за агол кој е голем и тапациран, тоа може значително да ја затемни просторијата. Ако изберете агол или пак тросед во темна боја на темен под, треба да се обидете да го направите повидлив. Темната гарнитура со ногарки од метал или светло дрво може да создаде визуелен простор помеѓу мебелот и подот. Употребата на тепих во светла боја под предниот дел на гарнитурата може да ги раздвои темните бои и да ја направи бојата повидлива. Масичката изработена од светло дрво или метал исто така може да помогне да се одвои гарнитурата од подот.

      4. Миленичињата
Гарнитурата во светла боја исто така има свои недостатоци. Затоа пред да изберете светла боја, размислете како се користи просторијата сега, а не како се надевате дека ќе се користи. Ако вашето куче сака да лежи на троседот, тогаш веројатно не би сакале да ставите бел тросед во вашата дневна соба.

Ако веќе имате замисла за бојата на вашата гарнитура веднаш побарајте ја соодветната меѓу нашата понуда на штофови.

Ако сè уште се прашувате како да изберете боја на вашата гарнитура тогаш неутрална боја е непогрешлив избор. Неутралните троседи лесно се украсуваат наоколу и лесно можат да бидат во чекор со вашиот стил додека се менува со текот на годините. Сивата боја може да биде софистицирана, удобна, кул или остра. Неутралните троседи и двоседи можат да го надополнат вашиот друг декор и да бидат стилски и привлечни.

Не заборавајте на декоративните перници кои заедно со вашиот тросед уште повеќе ќе го истакнат дизајнот на вашата просторија во целост.

Напишете коментар

blank