Зошто душеците со мемори пена се многу барани?

blank

Душеците Dream by ALMAK со мемори пена се доста барани и препорачувани поради нивната можност да се прилагодат на формата на вашето тело и значително го намалуваат притисокот во критичните точки, ја подобрува циркулацијата на крвта и овозможува удобно спиење. Душеците со мемори пена се поврзуваат со удобен и мирен сон.

Во текот на 70-тите години, мемори пената како материјал била откриена од НАСА да обезбеди помош за астронаутите кои се подложни на гравитационите сили. Денес тој е најпопуларниот сегмент во индустријата за производство на душеци. Мемори пената е мек и топло чувствителен материјал направен од полиуретан со некои додатоци за да се зголеми нејзината густина. Мемори пената се враќа во својата нормална форма кога дејството на притисокот го нема. Народски кажано, “мемори пена” душеците имаат способост да ја запомнат и повратат нивната оригинална горма повеќе отколку нашите “мемориски келии”.

Карактеристиките на мемори пената по кои се разликува од другите се:
-Мемори пената е чувствителна на температурата на телото и ги прати сите негови контури;

-Мемори пената ја распределува телесната тежина и дава поткрепа на вратот, грбот, колената, нозете и рамењата;

-Мемори пената ја подобрува циркулацијата на крвта и го намалува ‘рбетниот притисок.

Душеците со мемори пена се осетливи на температура, при пониска температура се потешки, при повисока помеки. Обично на собна температура душеците со мемори пена се потешки и при контакт со вашето тело станува мека и се оформува според него. Тоа може да го тестирате и со својата дланка, под нејзин притисок душекот се прилагодува кон неа, а кога ќе ја тргнеме може да ја воочиме нејзината форма. Со душеците од мемори пена кажете му збогум на стресот и заморот, добредојте на звукот за мирен сон. Дајте му луксуз на вашето тело и дозволете да работи технологијата додека вие спиете. Дозволете душеците со мемори пена да га збогатат својата иднина со убави спомени. Нашите добавувачи на репроматеријали се светски познати произведувачи со кои зедно многу години наназад вложуваме напори и стекнуваме знаења, за да ви пружиме идеален одмор и релаксација. Сите HR- пени и PU-пени ги набавуваме од светски познатиот бренд KOVAFOAM, кој ги користат супстанците и сите останати материјали за произведување на квалитетна пена од BAYER Германија.

За вас го избираме само најдоброто. Со квалитетни душеци, повеќебројни тестирања до душек со високо квалитетен ранг. Во производството се користат само суроини од реномирани добавувачи кои налагаат континуирано испитување на квалитетот.

Душекот од Dream by almak е специјално дизијниран за вашите димензии и телесни карактеристики.

Полни сте со енергија, изгледате одморено, вашето тело е подмладено и можете да се фокусирате на повеќе работи. Тогаш сте спремни за одличен ден!

One thought on “Зошто душеците со мемори пена се многу барани?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *